Om Mig.

Normal är inte för mig. Jag gillar udda och annorlunda. I am MaD

Jag tycker att det är otroligt svårt att presentera sig själv, då varje människa är otroligt komplex och det finns inget svart eller vitt när man ska förklara hur en människa är och så är det även med mig.
Det finns inte ett ord som kan sammanfatta hela mitt väsen men jag skall göra ett gott försök till att förklara hur min lilla värld ser ut.

Jag drömmer om:
Att starta ett mysigt litet Café där det som serveras är hembakat och tillagat med kärlek och inredningen skall vara varm och välkomnande. Ett ställe där både gäster och personal trivs och blir väl omhändertagna.

Att skriva klart min bok och skicka in den till olika förlag.

Jag har egentligen skrivit klart den men det saknas några bitar i den för att den skall bli fullkomlig och helt underbar. Vill inte skicka in den och göra ett halvdant jobb. Men jag är förälskad i den som den är nu, så när den är klar kommer jag vara lyriskt upp över mina öron kär i den.

Att få en stabil ekonomi. Där inkomst sidan är större än utgifterna och man inte behöver vara orolig för nästa års besiktning eller för att skorna går sönder.


Min klädstil är i mitt eget huvud mest då jag inte har råd att uppdatera garderoben fullt ut och använder därför ganska många plagg som jag hade redan på högstadiet/gymnasiet. Dvs någon gång från slutet av 90-talet och början av 2000. Och så kläder som jag får "låna" av min underbara mamma.
Men jag skulle definiera min stil som hippie-glamor. Jag älskar 60/70-tals vibbarna. Kvinnligt, nere på jorden, mysig, varm men älskar att glittra.

Jag är galen i skor och drömmer om en egen walk-in closet.

Jag har aldrig velat följa strömmen, jag har alltid skapat min egen väg och jag tycker om att stå i mitt eget strålkastar ljus. Jag tror att det är därför jag har en skara vänner i så många färger. Ingen är den andra lik och det är jag otroligt glad för. 


När jag var liten var jag en äventyrare. Jag avskydde att vara fin klädd då det var ivägen när man skulle klättra i träden och leka.

Jag ville rädda varje liv jag kunde, om det så var en insekt, groda eller en annan människa. 
Jag bar ut insekter och agerade hjälte när någon var i trubbel.
Jag har fortfarande dåligt samvete över den mygg-kyrkogård jag och min barndoms kompis gjorde och haren jag körde på första året med körkort och jag minns ännu den överkörda duvan i parkeringshuset, och hur duvans partner satt och vakade vid den flera dagar. 
Jag är fortfarande inte säker på om det kan ha varit jag som körde på duvan.
Jag bär fortfarande ut insekter.
Jag fantiserade otroligt mycket, kunde skapa mina egna världar och kom på ett eget språk. 
I grund och botten har jag inte ändrat mig och kommer förhoppningsvis fortsätta vara den jag alltid varit. 

Jag tror att jag är en stark människa. Ibland lite för stark för mitt eget bästa, då man inte riktigt vill erkänna att man inte alltid kan vara stark. 
Jag ställer otroligt höga krav på mig själv och tycker om att ha kontroll. 
Kontrollen är fruktansvärt svårt att släppa, men jag har blivit mycket bättre på att be om hjälp. Och sen har jag vänner som påminner mig om att jag faktiskt behöver hjälp ibland.
Och lyssnar jag inte på dem brukar dom hjälpa till i alla fall. 

Jag eftersträvar alltid perfektion, men har insett att det är något man bara bör eftersträva, aldrig uppnå.
Vissa dagar är det lättare att komma ihåg än andra.
Jag har svårt för att gråta och väljer oftast att le istället, och se det ur en annan vinkel.

Jag är inte bra på att diskutera och argumentera, även när jag vet att jag har 100% rätt. Däremot är jag bra på att skriva ner det istället. 

Matte och stavning är inte heller riktigt min grej. Att stå i butik och hantera pengar är inga problem, då är jag ganska bra på det till och med, då ser jag det i bilder, men att räkna ut problem har jag svårt för. 

Jag är en skapande varelse, älskar att skriva, måla, vara kreativ och att läsa och kasta mig in i andra världar.
Jag ser mig som en glad och optimistisk människa, ganska klumpig, men snäll. Lite som en ko. 

Jag dricker te i mängder.
Te funkar till allt. Särskilt till hamburgare, godis, frukost, framför tv-n, när man är sjuk, när man är frisk, på picnic, på vintern i kylan, på sommaren i värmen. Enda stället jag sällan dricker te på är i badet det är nog enda stället jag vet där jag hellre dricker något annat. 
Det enda te jag inte dricker är blå-frukter. Det avskyr jag. Smakar parfym. Enligt mig såklart.
Jag älskar att bada. Gärna i timmar. 


Av årstiderna är jag en sommar människa helt klart, hösten går an även den. Vintern är jag inte mycket för, men den finns där och efter den kommer ju våren. Så den ger en något att längta efter i alla fall.

Min Familj består av mig, min sambo, tvilling-själ och andra hjärnhalva Benny, min bonusdotter Tyra som kommer och är med oss varannan helg, Axel som just nu tar upp stor del av bloggen då han just nu är vad mitt liv handlar om.