lördag 27 november 2010

Mycket på Hjärtat idag.

Fotograf, Benny
Ja, så var det äntligen dags. Dagen jag har gått och laddat för

Har legat och vridit och vänt på mig på morgon och tänkt att jag skulle sova ordentligt så jag är ut-sövd, utvilad och pigg som en liten nypon-ros för ikväll. Men sömnen gled som ifrån mig hela tiden. Jahapp tänkte jag, då går jag väl upp och morgon-myser istället.
Så nu har jag kokat mig te och tagit på mig varma mys kläder.
Ska ta och renskriva lite saker idag.

Nu fick jag hicka igen. Hade det igår kväll också.

Sen ska jag laga klart maten. Gjorde preppet på den igår så det borde gå galant. Oroar mig lite dock, att tänk om jag misslyckas med smakerna eller tänk om det blir för lite mat.
Det borde inte bli fel på smakerna då det redan nu är ganska bra smak, och maten borde räcka till. Annars får man väl fylla upp med bröd och efterrätt. Värre än så är det ju faktiskt inte.

Å så gott det är med te. Lägenheten är helt mörk och tyst, och jag får lite jul-känsla faktiskt. Om jag orkar och har tid imorgon så ska jag ta fram advents-pysslet.

Hänt i veckan:
Tisdag var vi hemma hos fina Julia och Robert och vardagsmyste en kortis. Passade även på att låna deras palt-gryta.

Onsdag bokade jag in att gå på stan med härliga Erika. Får hemskt dåligt samvete dock, då saker och ting drog ut på tiden, som det vanligt vis gör men jag glömmer alltid bort det, och blev försenad som vanligt. Men det blev en härlig dag på stan med ett depå stop på Mat&Prat. Kaffe och Te till de vuxna och mat till söt-grynen. ;)

Torsdag laddade jag för en helvetisk städnings mani, men efter att äntligen ätit frukost, sovstunden var in prickad och jag hade börjat städa lite grann, kastar jag ett öga på veckans schema. Ops, BVC kl 15.30. Ingen bil, noll koll på bussarna, hunden hade bara gjort morgon-kiss och var nödig.
Så städplanerna lade jag på hatt-hyllan och packade ner barnet, en flaska åt den samma, klädde på Holger sin jacka och tog även med en filt åt honom, så traskade vi iväg mot Vårdcentralen.
Var osäker på hur lång tid det tar att gå dit så jag räknade på 1h. Rätta svaret var 40-45min med den vägen jag tog.
Upptäckte sen att jag tog en omväg, men vi kom fram i alla fall. Till och med lite före utsatt tid.
Men stackars Holger frös ju. Inte kunde jag lämna honom utanför så länge. Trots jacka och filt. Så jag frågade kvinnan i receptionen vänligt och snällt i fall att Holger kunde komma in och vänta någonstans eventuellt.
Fotograf, Benny.
Ja i tamburen borde han ju kunna vänta tyckte hon. Jättebra tyckte jag, men hann inte ens jubla så kom en annan kvinna och blängde på oss och sa till den snälla kvinnan i receptionen, ja men i så fall måste du ju fråga alla som kommer in om de är allergiska....
Så för att citera vad en smart, begåvad och mycket vacker kvinna brukar säga, (Erika) Skit Pannkaka.
Och vad kan man göra. Det är ju en vårdcentral så hon hade ju rätt... Men innom mig använde jag ett annat fulare namn än kvinna på henne...
Men hur som haver så hade receptionist kvinnan mer empati i sitt hjärta, (jag önskar henne en hel hög med paket under granen i år, den andra kan få kol..) så hon gick och pratade med farbror doktor och barnmorskan, och dom kortade ner sin fikarast, rara som de var och tog emot oss på en gång. (Kärlek till Lotta och Bobbo. Dom borde också få massvis av paket)
Så Holger inte behövde vänta i en halv evighet.
Trots det så frös vår lilla pluttis galet mycket när jag kom ut till honom igen. Så efter att ha tagit den kortare vägen hem (15-20min) bäddade jag ner honom bredvid mig i soffan under en yllefilt. Där mös han :)

Fredag kom Tyra och vi hade pyssel kväll tillsammans. Tok mysigt hade vi det.
Och nu är vi här och klockan har nu hunnit passera 8.30. Dvs en skapligt normal tid.
Ska ta och plocka undan pysslet från igår och duka fram frukost.
Tyra har kommit upp hon med och har hållit Axel glad nu en lång stund så jag har kunnat skriva klart.
Underbara Tyra. :) Pöss på dig gumman.

Så till nästa gång. Kram och ta hand om er.

måndag 22 november 2010

Oj vad det går undan.

Bort med ett av lånen och bort med en av extra kostnaderna.Bilen är såld. Ett huvudbry mindre. Helt underbart.
Så det firar vi ikväll med Julens första Glögg, med mandel och russin såklart :)

Idag har det varigt fullfart. Jag har städat, vikt tvätt, då den inte hunnit torka ordentligt igår så vi fick lägga ut den över hela soffan. 
Jag bakade en kaka till namn-kalaset, så nu är kakbaket klart tror jag i alla fall. Vi får se, känner jag mig hurtig kanske det blir något mer. Man vet aldrig. 

Sen har jag smidigt party-planer. Gjort listor och skisser och fixat med förberedelser i allmänt. 
Ska bli så kul att träffas på Lördag och se om det kanske går lite smidigare än senast. 
Löfte, vi ska komma ihåg mjölken denna gång.... ;)

Axel gör små och stora framsteg hela tiden. Idag ställde han sig av egen maskin. Drog sig upp och höll i sig med en arm. Och när han insåg att det var skoj... Ja då var det det som var dagens nya grej. Så det har han övat vidare på idag, han utvecklar även färdigheter så som att vifta med rumpan i vädret och gunga fram och tillbaka när han står på alla fyra och vädrar tungan dagarna i ända, då det är ganska spännande att känna på sina tänder med den.

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon är det en ny dag med nya tag, även en ny tvätt-tid så vi blir av med resten av berget så kanske vi kommer få något här hemma snart som efterliknar ordning. :)
Godnatt kära vänner.



söndag 21 november 2010

Shoppingrunda

Blev en spontan liten shoppingrunda igår.
Då Axel är ett väldigt kramigt barn, som inte vill sitta i stolen och leka eller vänta en stund på golvet när man städar kom vi fram till att vi behöver en bärsele.
Fördelen med den är att då kan även Benny använda den utan att svettas ihjäl och känna sig omanlig.

Så vi packade in oss med lilla familjen i bilen och drog iväg ut till Barnens Hus, där vi hade spanat in att de hade den selen vi ville ha.

Vi kan konstatera att den fungerar som en dröm :)
Vi hittade även en liten bitring i form av ett äpple med vatten i, en special flaska som gör att det inte kommer ner lika mycket luft i magen och därav mindre ont i magen, vilket betyder en gladare Axel, och även en liten pip-mugg med Nalle Puh och hans vänner :)


Sen styrde Benny upp maten. Det blev kyckling och rot-saks låda. Galet gott blev det, Axel däremot var inte lika nöjd med sin meny, pasta och grönsaker. Tydligen inte en favorit. Men vi ska pröva idag igen.
Så nattade vi ner honom och jag och Benny bänkade oss i soffan, och kikade Draktränaren.

Helt underbar film. Bästa animerade på länge anser jag. Den höll bra tempo och hade humor och höll ihop.
Tummen upp. Den måste vi inhandla i framtiden.

Nu har jag druckit en kopp kaffe, ska ta och slå en liten etta och sen tar jag och kavlar upp ärmarna och gör lite nytta här hemma.
Disken skall plockas undan, det behöver dammsugas, vaska, vikas tvätt, lista ut lunch-mat, baka en kaka, lista ut middag och allmänt ställa allt på sin plats.

lördag 20 november 2010

Livspussel.

Var nog en av de mer happlavinkade kvällarna på länge igår.
Benny var tvungen att jobba över så då hann inte jag in till ams. Jag hade förberett middagen för kvällen, en stek... men jag misslyckades med timingen på den, (inte Bennys fel dock.) så den fick konsistensen av en disksvamp.
Eller nej, den var inte ens så mjuk...
Så vi åt bara sås (som kanske blev en aning för tjock, men i jämförelse med köttet var det kungamat) och potatis.
Ska koka köttet mört idag till smörgåsmat istället och såsen får en glad Holger till kulorna. :)

Sen skulle Axel sova eftermiddags luren, men lurade oss totalt. Han vaknade av magknip blev övertrött och så var det med den.

Samtidigt hade vi också tvättstugan. Ett måste då det var slut på både det ena och det andra i förnödenhets lådorna. Axel hade slut på bodys, men tur som var fick vi av fina Erica en hel uppsättning med snygga nya out-fits från London så han klarade sig en stund längre.

Så när vi väl fått Axel att somna och äntligen hade tid för varandra och fredagsmyset, var kl 00. Då var vi hungriga igen, eftersom potatis och sås inte håller en mätt så länge och väldigt trötta.
Mina halsmandlar var tok-svullna igen så att äta en smörgås fanns inte med på kartan, men hungern drev på mig och i mitt sökande fann jag Axels barnmat.
En burk med aprikos och päron.
Den lade jag beslag på.
Tog mig också den lille groggen för att jaga bort halsontet och te. Benny tog smörgås och oboy.
Vi tog även fram spelet; Den försvunna diamanten.
Och trots att vi tror spelet och tärningen var riggat, vann jag med en stor hög med ädelstenar och diamanten. Så i det stora hela blev jag helnöjd med kvällen.

I natt sov Axel inte alls bra. Vaknade med jämna mellanrum av pruttar som skulle ut och magknip.
Själv lyckades jag faktiskt sova lite mer i natt än jag gjort tidigare och halsen var lite snällare än den varigt. Så kanske att det börjar bli bättre. Hoppas.

fredag 19 november 2010

Nu verkar vi nått ett litet del-mål. Tänderna är inte riktigt lika ilskna och hörn framtänderna har nu kommigt fram,så nu somnade axel tryggt med flaskan och efter ett tag satte vi in nappen istället.
Så himla skönt att han har börjat godta nappen. Det förenklar så många saker.


Har bokat tvätten ikväll istället. Benny kommer hem kring två så då borde vi kunna klara det. När han kommer hem ska jag hoppa in i duschen, eller okej, inte hoppa, ställa mig, ev ta ett snabb-bad, och sen ska jag ta och åka in till Arbetsförmedlingen för att anmäla mig somsökande och så skriva ut min cv så jag kan gå runt och dela ut den.
Längtar verkligen efter ett jobb av så många olika orsaker. Extra pengar, socialt umgänge och miljö-ombyte.

Skulle vilja operera bort mina hals-mandlar, har knappt kunnat sova i natt heller. Har legat med feber och frossa om vart annat och inte kunnat ligga skönt då kudden hela tiden tryckt mot mandlarnaochvar det inte kudden som tog i dem så var det täcket, eller så behövde jag svälja och det gick inte för de var ivägen. Gomseglet trycktes mot gommen hela tiden och näsan täpptes igen konstant.
Känner mig så himla gnällig att det förslår.

Nu ska jag ta och micra mitt sedan länge kallnade te, ta tag i något rum och råda bot på stöket.

torsdag 18 november 2010

Usch

Fanns nog en anledning till att han vaknade varje gång jag försökte äta...
Innehållet i min mat-låda hade jäst... men det tog ett tag innan jag märkte det då förkylningen trubbat både näsa och mun.... urk.....

Sömn kära sömn

Gick och lade mig kl 19.00 igår. Var så trött att ögonen sved och tårades. Nog för att jag inte fick somna då i alla fall, då Holger gick runt och ynkade och kliade sig om-vartannat, eftersom han saknade husse som var och bastade. Axel vaknade med jämna mellanrum av att tänderna kliade eller ngt litet magknip som behövde luftas.
Men jag var åtminstone i sängen och behövde inte gå och gunga med honom. Det är iaf stora framsteg. För snygga ben i all ära... men nog är det skönt att lägga sig ner, och att inte behöva amma honom till sömns heller.
Men det är som en evig gåta det här med sömnen.
Varje sovstund blir en liten utmaning. Vad ska han somna av denna gång?
Lyckas han somna själv? Kanske med välling-flaskan, eller med nappen som han kan bita i när det kliar, eller blir det tryggt upptryckt i mammans arm-håla.
Nu idag har det varit riktigt jobbigt. Har försökt få honom att sova i flera timmar men han vaknar var och varannan minut. Han har ätit, är hel och ren och nappen blir han bara arg av. Han är utmattad och grinig.
Så nu för ett tag sen hittade han själv tvätt-råds-lappen på sitt täcke och började suga på den. Och ju längre han satt och sög på den, ju tröttare blev han. Så jag rumsterade snabbt om i hans säng så han fick lappen i huvud höjd och lät honom ha den.  En liten stund senare sov mammans lilla gryn.
Skönt tänkte mamman och gick och värmde på lunch-lådan för.... x-gången. Men knappt hade jag startat micron så hörde jag den familjära sången.
Så, med en liten modifikation av bäddningen, gör om, gör rätt, så verkar det nu fungera.
I alla fall så att det nu hålligt i lite mer än 3min.

Skulle ha tvättat idag, men då kära Holger knappt fått komma ut och göra sina behov, så blev tvätttiden radikalt bort prioriterat.

Men oj vad barn är söta när de sover, så extremt söta. Har skjutit ihop min och hans säng så han sover bredvid mig nu mera då det verkar få honom att sova bättre och längre. Och jag slipper gå upp och hämta honom.
Bäst sover han på natten i min arm-håla, gärna så han trycker upp skallen lite så han verkligen känner att jag är där och ibland tar han sin lilla hand i sömnen och griper tag om ett av mina fingrar. Då sväller hjärtat flera storlekar. Kärlek.

onsdag 17 november 2010

Full Warp Speed Ahed!

Dagen så här långt har innehållit svullna halsmandlar, ungefär som om två mindre länder, ungefär som Togo och Haiti, flyttat in i min hals. Men i natt var de som kontinenter så jag anser att det är hanterbart än så länge. 

Axel har börjat kunna somna in själv vilket är helt underbart, dock så vaknar han i ett då tänderna håller på att tränga fram. Både uppe och nere är det fyra tänder på väg. Vissa mer än andra. 
I underkäken lyser redan en av de små tänderna som ett litet isberg. Där uppe har hugg-tänderna just kikat fram och framtänderna ligger och kliar.
Därför trappar vi nu ganska hårt ner på amningen, då han inte kan låta bli att bita till ibland.. Så nu är det välling, gröt och andra pure-er. Men han är lika glad för det :)

Jag har gått runt med dammsugaren idag och jagat bort på-trängande små stäpp-löpare som rullat fram över golvet och efter mig har jag haft en liten Axel i hasorna...
Jag lade honom i vardagsrummet på liggunderlaget med en leksak och tänkte att han skulle underhålla sig själv en liten stund medan jag tog golvet som vi brukar göra. Men Axel hade andra planer och has-kröp snabbt som en liten iller efter mamman i hela lägenheten. Jagade mammans fötter och ville hålla i slangen och sladden. Mammans lilla hjälpreda. 

Nu har han somnat in och jag sitter och väntar på att min kära karl ska komma hem från jobbet och göra mat. Jag har plockat fram och bestämt att det ska bli hans berömda, pasta med bacon sås. :) Gott gott. Sen röstar jag för mys-kväll. 


Att välja minemalism.

Hur väljer man minemalismen? Skulle vara så underbart att ha den där avskalade inredningen, skippa allt lull lull och ha enkla rena ytor. Lättstädade. Men vad väljer man då bort?
Jag älskar ju de där varma små  kärleksförklaringarna som man förvarar runt omkring sig. Skulle kännas så kallt utan dem.
Men det känns som att livet skulle bli enklare med den där svenska avskalade inredningen. Mindre prylar som samlar damm, och kanske att man skulle kunna köpa lite dyrare grejjer istället för många små?
Jag vill hitta den där gyllene medelvägen med lagom mycket lull lull..
Just nu känns det som att hemmet håller på att sluka mig levande. Jag får inte ordning på tingen. Hittar inget riktigt hem för alla pinaler och när inte jag vet var det skall vara, hur ska då övriga familjemedlemmar veta hur man det ska vara? Men samtidigt vill jag ju inte välja bort heller.

Om man skulle kunna kombinera dessa två vore det ultimata. Färg, funktion och mysfaktor.


Nä, jag ska ta mig i kragen och rensa bland sakerna och vara hård med mig själv. Har ju lyckats bra med garderoben faktiskt. Nu har jag bara det jag kan, och vill använda kvar i den.
Så nu ska jag bara lyckas sälja det jag plockade ut och har jag inte gjort det om ex antal dagar/månader så skänker jag bort det till bättre behövande.
Ska göra det samma med inredningen. Ut med det som bara samlar damm, och styr upp det jag verkligen gillar.
Var sak på sin plats och packa undan det som inte tillför något till hemmet.
Ska ta mig en funderare på det där och vilken stil det är jag egentligen är ute efter.
Tycker det är snyggt hemma hos andra med det där avskalade enkla, stilrena, snygga. Men jag är lite mer kaotisk i min läggning och vill ha ett färg-gytter, med pinaler som berättar vem man är. Plus att jag vill att det visar hela familjen. Inte bara min stil, utan att även Benny syns i inredningen.
Nåja jag har ju ett helt liv att lista ut den ekvationen med.
Nu ska jag dricka upp den sista skvätten te och sen blir det städa av.

tisdag 16 november 2010

Tada

Står här och gungar med ett barn på höften och har gjort ett ärligt försök till att städa idag. Den lilla hungern har hittat mig och det känns som att tiden inte räcker till.
Det är inte bara det att tiden inte räcker till utan tiden går alldeles för snabbt också.
Därför kände jag att jag behövde ett eget litet hörn. En plats där mina tankar får ventilera och Axels små och stora händelser kan sparas för framtida betraktelse och kanske till och med förhoppningsvis, hans bestörtelse i framtiden, med kommentarer som; Men Mamma.....
Även det övriga vardags godiset ska få hängas ut och vädras. Så ingen går längre säker i Maddes lilla Värld.... ;) Moaha ha ha ha....

Så just nu i denna stund står jag med en gråtande Axel som håller på att få flera tänder samtidigt och därför inte finner livet underbart, jag måste kissa, är hungrig och försöker att pussla ihop alla bitar. Jag spillde välling i hela micron, men det får vara, för när man ser krockodiltårar ala niagara fallen vem orkar då stanna för att rengöra en micro...?